Papryka w zalewie babci Marysi

Papryka w zalewie babci Marysi
Zdjęcie - Papryka w zalevie babci Marysi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Papryka w zalevie babci Marysi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Papryka w zalevie babci Marysi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Papryka w zalevie babci Marysi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Papryka w zalevie babci Marysi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Papryka w zalevie babci Marysi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Papryka w zalevie babci Marysi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Papryka w zalevie babci Marysi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Papryka w zalevie babci Marysi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Papryka w zalevie babci Marysi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Papryka w zalevie babci Marysi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Papryka w zalevie babci Marysi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Papryka w zalevie babci Marysi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Papryka w zalevie babci Marysi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Papryka w zalevie babci Marysi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • Buraki gotowane - 3 kg
  • Papryka - 1 kg
  • Cebula - 3 duże sztuki
Zalewa
  • Ocet - 1 szklanka
  • Cukier - ¾ szklanki
  • Olej Kujawski 3 ziarna - ½ szklanki
  • Sól - 1 łyżka
  • Pieprz - 1 łyżeczka
Przygotowanie Połączyć wszystkie wymienione składniki zalewy (ocet, cukier, olej Kujawski 3 ziarna, sól i pieprz), całość zagotować.

Do gotującej się zalewy wrzucić buraki, paprykę pokrojoną w kostkę i poszatkowaną cebulę.

Gotować około 15 minut.

Rozłożyć do słoików i pasteryzować.

Smacznego!

Kategorie przepisów