Papryka faszerowana ryżem, czarną soczewicą i fetą

Papryka faszerowana ryżem, czarną soczewicą i fetą
przepis:

5 podłużnych żółtych papryk

0,5 szklanki ugotowanej czarnej soczewicy

ok. 1 szklanki ugotowanego ryżu

ok. 100 g sera feta

1 mała cebula

1 małe jajko

1 łyżka bułki tartej

250 ml przecieru pomidorowego

olej

sól, pieprz

Cebulę pokroić, przesmażyć na oleju.

Papryki przeciąć wzdłuż, usunąć nasiona.

Ryż i soczewicę wymieszać dokładnie z jajkiem, bułką tartą i cebulą. Doprawić solą i pieprzem.

Do masy dodać pokruszoną fetę.

Masą napełnić połówki papryki, ułożyć je w garnku, podlać niewielką ilością osolonej wody i dusić pod przykryciem.

Kiedy papryka zmięknie dolać przecier pomidorowy i chwilę jeszcze gotować.

Zdjęcie - Papryka faszerowana ryżem, czarną soczewicą i fetą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Papryka faszerowana ryżem, czarną soczewicą i fetą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów