Panga z folii z cukinią
Kawałek - albo dwa - pangi (koniecznie świeżej – albo rozmrożonej) zawinąć szczelnie w folię aluminiową, z koperkiem i solą do smaku i piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni - ja używam do tego funkcji termoobiegu.
W oddzielnej folii zawinąć pokrojoną w plastry cukinię - można nieco dosolić i wstawić do piekarnika na ostatnie 10-15 minut - w zależności od wielkości cukinii - pieczenia ryby.
Przełożyć na talerz. Rybę polać sokiem z cytryny albo limonki i posypać koperkiem siekanym z szalotką.
Gotowe. Proste, smaczne i bardzo dietetyczne bo bez grama dodatkowego tłuszczu. Na dodatek bardzo smaczne.
Bardzo pasują do tego ziemniaki gotowane na parze.
Zamiast pangi może być też inna biała ryba albo łosoś.
A zamiast cukinii na przykład marchewka albo koper włoski.