Pancakes z maślanką, truskawkami i miodowym jogurtem

Pancakes z maślanką, truskawkami i miodowym jogurtem

Nie ma to jak delikatne placuszki na śniadanie, szczególnie w sezonie truskawkowym. Niech się schowają wszystkie dżemy i marmolady świata- świeżych truskawek z rana nic nie zastąpi!
Do tego jogurt naturalny z odrobiną miodu i dzień uznaję oficjalnie za udanie rozpoczęty!

 

Zdjęcie - Pancakes z maślanką, truskawkami i miodowym jogurtem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Pancakes z maślanką, truskawkami i miodowym jogurtem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Pancakes z maślanką, truskawkami i miodowym jogurtem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Pancakes z maślanką, truskawkami i miodowym jogurtem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Pancakes z maślanką, truskawkami i miodowym jogurtem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Pancakes z maślanką, truskawkami i miodowym jogurtem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Pancakes z maślanką, truskawkami i miodowym jogurtem

Agata, 13 czerwca 2012

Zdjęcie - Pancakes z maślanką, truskawkami i miodowym jogurtem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Składniki

Sposób przygotowania

W misce wymieszaj wszystkie suche składniki (mąkę, proszek do pieczenia, sól i cukier).
W drugim naczyniu połącz maślankę, jogurt, masło, jajka, lekko wymieszaj.
Połącz obie grupy składników (jeśli masa będzie zbyt gęsta dodaj jeszcze trochę maślanki), odstaw na 10 minut. Rozgrzej patelnię, nalej na nią odrobinę oleju, nadmiar wytrzyj papierowym ręcznikiem. Nakładaj porcje ciasta wielkości dużej łyżki, smaż z obu stron na złoty kolor.
Truskawki pokrój na 4 części, posłodź i ostaw na kilka minut, żeby puściły sok.
Na każdy placuszek nakładaj jogurt polany miodem i owoce. Podawaj od razu.

Kategorie przepisów