Owoce z miodowym jogurtem- deser w sam raz na lato
Sama zdziwiłam się, że to proste połączenie kilku składników może tak wspaniale smakować! Takie owocki to moim zdaniem fajny pomysł nie tylko na lekkie śniadanie, sprawdzi się równie dobrze po solidnym obiedzie. Trzeba wykorzystać te kilka tygodni w roku, kiedy świeżych owoców w bród!
Ilość i rodzaj użytych owoców można dowolnie modyfikować. Świetnie sprawdzą się tu także porzeczki, maliny czy dojrzałe brzoskwinie.
#gallery-1 { margin: auto; } #gallery-1 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 100%; } #gallery-1 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-1 .gallery-caption { margin-left: 0; }Owoce z miodowym jogurtem- deser w sam raz na lato Składniki
- jogurt grecki - 6 łyżek
- miód - 2 łyżeczki, płynny
- truskawki - 5 szt, pokrojone w ćwiartki
- poziomki - 2 łyżki
- jagody - 2 łyżki
- migdały - 2 łyżki płatków uprażonych na suchej patelni
Jogurt wymieszać z miodem. Na dno pucharka (szklanki) wyłożyć dwie łyżki tej mieszanki. Na nią truskawki, porcję jogurtu, jagody, jogurt, na wierzch poziomki. Posypać uprażonymi migdałami. Podawać lekko schłodzone.