Otrębowe muffiny z bananami, malinami i czekoladą

Otrębowe muffiny z bananami, malinami i czekoladą
Zdjęcie - Otrębowe muffiny z bananami, malinami i czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Ciekawe w smaku, słodkie i kwaśne z kawałkami gorzkiej czekolady na dodatek wypełnione otrębami. Pyszne na drugie śniadanie i nie tylko... Pomysł zaczerpnęłam z tej strony
Składniki na 12 muffinek:
  • 285g mąki
  • 25g otrębów pszennych
  • 1 łyżeczka sody
  • 1/4 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki cynamonu
  • 60 ml miodu
  • 65g brązowego cukru
  • 260g bananów
  • 65g jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • 175ml mleka
  • 90g czekoladowych groszków
  • 230g mrożonych malin
Piekarnik nagrzej do 190C. Formę na muffiny wyłóż papilotkami.
Zdjęcie - Otrębowe muffiny z bananami, malinami i czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami W dużej misce wymieszaj mąkę, otręby, sodę, sól, i cynamon, odstaw na bok.
W osobnym naczyniu wymieszaj miód i brązowy cukier. Staraj się pozbyć grudek. Rozgnieć banany i dodaj do masy. Następnie dodaj jogurt i jajko. Dobrze wymieszaj mokre składniki i dodaj je do mieszanki suchych składników. Dodaj mleko do gęstej masy i wymieszaj. Dodaj czekoladowe groszki i maliny, i delikatnie wymieszaj. Wymieszaj tylko do połączenia się składników.
Ciasto przełóż do papilotek wypełniając je po samą górę. Piecz około 20 minut do tzw suchego patyczka.
Zdjęcie - Otrębowe muffiny z bananami, malinami i czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Smacznego :) Zdjęcie - Otrębowe muffiny z bananami, malinami i czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Wydrukuj przepis

Kategorie przepisów