Orzechowe ciasteczka z masła orzechowego (BEZ MĄKI!)

Zdjęcie - Orzechowe ciasteczka z masła orzechowego (BEZ MĄKI!) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wyjątkowe, ekspresowe, świetne do pochrupania, kiedy złapie nas chęć na coś słodkiego - orzechowe ciasteczka z masła orzechowego.

Ciasteczka banalne w przygotowaniu, z wykorzystaniem minimalnej ilości produktów, upieczone bez dodatku mąki i tłuszczu.

Wystarczy pięć składników, kilka minut pracy, by móc się rozkoszować chrupaniem tych boskich ciasteczek:)

Polecam, my jesteśmy od nich uzależnieni;)

Ciasteczka autorstwa Claire Robinson, zaprezentowane były w programie "5 składników".

Składniki (10-12 sztuk):

  • 1 szklanka masła orzechowego
  • 1 łyżka cukru
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • orzechy nerkowca

Masło orzechowe wymieszać z jajkiem, cukrem i solą.
Uformować 10-12 ciasteczek.
Ciasteczka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Na wierzchu każdego ciasteczka ułożyć po kilka orzechów nerkowca.
Ciasteczka piec w 180C przez 10 minut.

Zdjęcie - Orzechowe ciasteczka z masła orzechowego (BEZ MĄKI!) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Orzechowe ciasteczka z masła orzechowego (BEZ MĄKI!) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Orzechowe ciasteczka z masła orzechowego (BEZ MĄKI!) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Orzechowe ciasteczka z masła orzechowego (BEZ MĄKI!) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Orzechowe ciasteczka z masła orzechowego (BEZ MĄKI!) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Orzechowe ciasteczka z masła orzechowego (BEZ MĄKI!) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami







Kategorie przepisów

Podobne przepisy