Naleśniki z wędzoną makrelą i mozzarellą
Nie to nie jest żart!
Na prawdę zrobiłam naleśniki z wędzoną makrelą i są to naleśniki wręcz uwielbiane w mojej rodzinie!
Niesamowicie chrupiące i aromatyczne.
Pasta z makreli dodaje niezwykłego charakteru i sprawia , że po danie z przyjemnością skuszą się zarówno panie jak i panowie.
Ja wykorzystuję do nich makrelę – Wy śmiało możecie pokusić się o swoją ulubioną wędzoną rybę.
Do tego smażona cebulka , ulubione przyprawy i trochę mozzarelli – pycha!
Polecam!
SKŁADNIKI:
* mąka – 1 szkl
* mleko – 2 szkl
* jajko – 2 szt
* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
* sól – 1 szczypta
* olej – ok. 70 ml
FARSZ:
* wędzona makrela – 1 duża lub 2 mniejsze
* duża cebula – 1 szt
* mozzarella – 1 szt
* sól – do smaku
* pieprz – do smaku
* papryka – do smaku
* masło – 3 łyżki
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :
NALEŚNIKI:
Składniki na naleśniki dokładnie ze sobą mieszamy.
Smażymy średniej wielkości naleśniki.
Odkładamy w ciepłe miejsce.
FARSZ:
Cebulkę drobno siekamy , podsmażamy na złoto na łyżce masła.
Makrelę oczyszczamy z ości , drobno siekamy , dodajemy podsmażoną cebulkę wraz z tłuszczem.
Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.
CAŁOŚĆ:
Na naleśnikach układamy farsz rybny , przykrywamy pokrojoną mozzarellą , zamykamy w koperty.
Przed podaniem podsmażamy na maśle , tak by ser się roztopił a naleśniki zrumieniły.
Smacznego!