Naleśniki z wędzoną makrelą i mozzarellą

Naleśniki z wędzoną makrelą i mozzarellą

Nie to nie jest żart!

Na prawdę zrobiłam naleśniki z wędzoną makrelą i są to naleśniki wręcz uwielbiane w mojej rodzinie!

Niesamowicie chrupiące i aromatyczne.

Pasta z makreli dodaje niezwykłego charakteru i sprawia , że po danie z przyjemnością skuszą się zarówno panie jak i panowie.

Ja wykorzystuję do nich makrelę – Wy śmiało możecie pokusić się o swoją ulubioną wędzoną rybę.

Do tego smażona cebulka , ulubione przyprawy i trochę mozzarelli – pycha! 

Polecam!

Zdjęcie - Naleśniki z wędzoną makrelą i mozzarellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:

* mąka – 1 szkl

* mleko – 2 szkl

* jajko – 2 szt

* proszek do pieczenia – 1 łyżeczka

* sól – 1 szczypta 

* olej – ok. 70 ml

FARSZ:

* wędzona makrela – 1 duża lub 2 mniejsze 

* duża cebula – 1 szt

* mozzarella – 1 szt

* sól – do smaku

* pieprz – do smaku

* papryka – do smaku

* masło – 3 łyżki

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :

NALEŚNIKI:

Składniki na naleśniki dokładnie ze sobą mieszamy.

Smażymy średniej wielkości naleśniki.

Odkładamy w ciepłe miejsce.

FARSZ:

Cebulkę drobno siekamy , podsmażamy na złoto na łyżce masła.

Makrelę oczyszczamy z ości , drobno siekamy , dodajemy podsmażoną cebulkę wraz z tłuszczem.

Dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

CAŁOŚĆ:

Na naleśnikach układamy farsz rybny , przykrywamy pokrojoną mozzarellą , zamykamy w koperty.

Przed podaniem podsmażamy na maśle , tak by ser się roztopił a naleśniki zrumieniły.

Smacznego!

Zdjęcie - Naleśniki z wędzoną makrelą i mozzarellą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów