Naleśniki z łososiem i ricottą
Wiecie co najbardziej lubimy w naleśnikach? To, że można je
przygotować na wiele sposobów i zawsze smakują rewelacyjnie. Z warzywami,
owocami, z mąki pszennej czy orkiszowej, z dodatkiem bananów, orzechów czy kawy
- są świetnym sposobem na obiad, deser czy przystawkę. Polecamy Wam dziś jedną
z naszych ulubionych wersji naleśników- z łososiem, kaparami, ricottą i rukolą.
Porcja: 2 Czas przygotowania: 20-30 minut Poziom trudności: łatwe
Składniki:
Naleśniki z łososiem i ricottą
Przygotowanie:
Na każdym naleśniku rozsmarowujemy 1 łyżkę ricotty, kładziemy pokrojonego w mniejsze kawałki łososia, 1/2 łyżki kaparów i 25 g rukoli. Zawijamy i ścinamy po skosie by powstały wieżyczki jak na zdjęciu. Tak robimy z każdym naleśnikiem do wyczerpania składników. Podajemy na rukoli z dodatkiem sosu czosnkowego. Przepis na naleśniki z pewnością każdy z Was ma swój ulubiony, nie ma tu znaczenia czy będą to naleśniki pszenne czy bezglutenowe, ważne by były nieco grubsze niż z reguły :)
Porcja: 2 Czas przygotowania: 20-30 minut Poziom trudności: łatwe
Składniki:
- 150 g łososia wędzonego
- 100 g rukoli
- 150 g ricotty
- 2 łyżki kaparów
- 4 naleśniki (grube)
Naleśniki z łososiem i ricottą
Przygotowanie:
Na każdym naleśniku rozsmarowujemy 1 łyżkę ricotty, kładziemy pokrojonego w mniejsze kawałki łososia, 1/2 łyżki kaparów i 25 g rukoli. Zawijamy i ścinamy po skosie by powstały wieżyczki jak na zdjęciu. Tak robimy z każdym naleśnikiem do wyczerpania składników. Podajemy na rukoli z dodatkiem sosu czosnkowego. Przepis na naleśniki z pewnością każdy z Was ma swój ulubiony, nie ma tu znaczenia czy będą to naleśniki pszenne czy bezglutenowe, ważne by były nieco grubsze niż z reguły :)