Naleśniki razowe z kaszą gryczaną i serowym sosem
![Naleśniki razowe z kaszą gryczaną i serowym sosem](/obrazek/duze/nalesniki-razowe-z-kasza-gryczana-i-serowym-sosem-269039.jpeg)
![Zdjęcie: Naleśniki razowe z kaszą gryczaną i serowym sosem Zdjęcie - Naleśniki razowe z kaszą gryczaną i serowym sosem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/269039.jpeg)
![Zdjęcie: Naleśniki razowe z kaszą gryczaną i serowym sosem Zdjęcie - Naleśniki razowe z kaszą gryczaną i serowym sosem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/269041.jpeg)
![Zdjęcie: Naleśniki razowe z kaszą gryczaną i serowym sosem Zdjęcie - Naleśniki razowe z kaszą gryczaną i serowym sosem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/269038.jpeg)
Naleśniki: - po 4 łyżki mąki pszennej i razowej - dwa małe jajka - woda - oliwa, sól
Farsz: - 100 g kaszy gryczanej - 0,5 kg pieczarek - czerwona cebula - 100 g żółtego sera - pęczek natki pietruszki - sól, pieprz - oliwa
Sos: -100 g żółtego sera - łyżka mąki - łyżka masła - pół szklanki mleka - sól, świeżo mielony pieprz
Sposób przygotowania:
Smażymy naleśniczki z podanych składników. Farsz przygotowujemy wg poniższego przepisu: http://gochagotuje.blogspot.com/2014/03/cukinie-nadziewane-kasza-gryczana-z.html. Na naleśnik kładziemy czubatą łyżkę farszu, zawijamy w rulonik, smażymy na odrobinie oliwy. W tym czasie przygotowujemy sos. W rondelku rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy do niego łyżkę mąki, roztrzepujemy żeby nie zrobiły się grudki, dolewamy mleko i dosypujemy starty żółty ser, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Jeśli sos jest za gęsty możemy dodać odrobinę wody. Naleśniczki wykładamy na talerz, polewamy sosem, posypujemy posiekaną natką i świeżo mielonym pieprzem. Yummy!!
![Zdjęcie: Naleśniki razowe z kaszą gryczaną i serowym sosem Zdjęcie - Naleśniki razowe z kaszą gryczaną i serowym sosem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami](/obrazek/269040.jpeg)