Naleśniki porowo-pieczarkowe

Naleśniki  porowo-pieczarkowe

Wydawało mi się, że takie nadzienie w naleśnikach może być trochę mdłe ale dobrym dodatkiem okazał się tutaj ostry, żółty ser. Naleśniki smakowały zaskakująco dobrze, zarówno pierwszego dnia jak i przysmażone dnia kolejnego.

Zdjęcie - Naleśniki  porowo-pieczarkowe - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Pomysł własny

Składniki:

  • 10 naleśników g własnego przepisu
  • 30 dag pieczarek
  • 1 duży por
  • 15 dag żółtego sera
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia

Pory umyć i pokroić. Pieczarki oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pieczarki, chwilę przesmażyć, dodać pora. Dusić do miękkości warzyw, aż płyn wyparuje. Przyprawić solą i pieprzem. Ser zetrzeć. Tak przygotowanym  farszem smarować naleśniki, po wierzchu posypać startym serem i składać w trójkąty. Gdy naleśniki przygrzewamy ser będzie się rozkosznie ciągnął:)

Smacznego:)

Kategorie przepisów