Naleśniki porowo-pieczarkowe
Wydawało mi się, że takie nadzienie w naleśnikach może być trochę mdłe ale dobrym dodatkiem okazał się tutaj ostry, żółty ser. Naleśniki smakowały zaskakująco dobrze, zarówno pierwszego dnia jak i przysmażone dnia kolejnego.
Pomysł własny
Składniki:
- 10 naleśników g własnego przepisu
- 30 dag pieczarek
- 1 duży por
- 15 dag żółtego sera
- sól, pieprz
- olej do smażenia
Pory umyć i pokroić. Pieczarki oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzany tłuszcz wrzucić pieczarki, chwilę przesmażyć, dodać pora. Dusić do miękkości warzyw, aż płyn wyparuje. Przyprawić solą i pieprzem. Ser zetrzeć. Tak przygotowanym farszem smarować naleśniki, po wierzchu posypać startym serem i składać w trójkąty. Gdy naleśniki przygrzewamy ser będzie się rozkosznie ciągnął:)
Smacznego:)