Naleśniki po meksykańsku
Składniki:
- 8 naleśników
- puszka kukurydzy
- puszka czerwonej fasoli
- puszka krojonych pomidorów bez skórki
- łyżka ostrej pasty paprykowej
- ząbek czosnku
- 8 plasterków sera żółtego
- opcjonalnie kilka plasterków wędzonego boczku
- sól
- śmietana (u mnie 12%, ale może być tłustsza)
- szczypta chilli
Sposób przygotowania:
Na patelni podsmażamy kukurydzę, fasolę i pomidory, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, doprawiamy solą i ostrą pastą paprykową. Gdy płyn odparuje dokładamy boczek pokrojony w cienkie słupki. Na połówce naleśnika układamy dwie łyżki farszu, przykrywamy plasterkiem sera i składamy na pół. Smażymy z dwóch stron, podajemy ze śmietaną posypaną szczyptą chilli.