Naleśniki koperkowe z łososiem i twarożkiem

Naleśniki koperkowe z łososiem i twarożkiem

Ogólnie nie przepadam za koperkiem, ale w tym wypadku jego dodatek do ciasta naleśnikowego działa bardzo na plus :) Jego smak świetnie pasuje do nadzienia z wędzonego łososia i twarożku.

Zdjęcie - Naleśniki koperkowe z łososiem i twarożkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
NALEŚNIKI KOPERKOWE Z ŁOSOSIEM I TWAROŻKIEM
(na 2 porcje)
1 niepełna szklanka mąki,
½ szklanki mleka, ok.
½ szklanki gazowanej wody,
1 jajko,
1 łyżka oleju,
szczypta soli,
2 łyżki posiekanego koperku,
100g wędzonego łososia,
150g twarożku naturalnego,
kilka sztuk czarnych oliwek

Mąkę, mleko, wodę, jajko, olej i sól zmiksować w misce na gładkie ciasto. Odstawić na pół godziny, aby „odpoczęło”. Dodać posiekany koperek i wymieszać. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dodać więcej wody.
Usmażyć naleśniki :)
Każdy naleśnik posmarować serkiem, na serku ułożyć po trochę łososia i posiekanych oliwek. Zwinąć.
Każdą naleśnikową „roladkę” można przekroić na 3 mniejsze :)


Zdjęcie - Naleśniki koperkowe z łososiem i twarożkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów