Nadziewane roladki z kurczaka w sosie śmietanowo-koperkowym
Delikatne, soczyste mięso z piersi kurczaka obficie nadziane serowo-cebulowym farszem. Cieknie ślinka, prawda? Wszystko to oblane pysznym sosem śmietanowo-koperkowym. Danie łatwe, szybkie i niesamowicie smaczne.
Wspaniały pomysł na niedzielny obiad dla całej rodziny.
Do tego pieczone ziemniaczki i ulubiona surówka i możemy rozpocząć biesiadowanie.
Polecam!
SKŁADNIKI:
( 2 porcje )
* pierś z kurczaka – 1 szt ( ok.300 g )
* ser żółty – ok. 100 g
* cebula – 2 szt
* śmietana 18% – 200 ml
* mąka pszenna – 2 łyżki
* bulion warzywny – 250 ml
* koperek -1 garść
* sól, pieprz, papryka – do smaku
* olej do smażenia
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Cebulę kroimy w piórka, podsmażamy na odrobinie oleju, studzimy, dodajemy starty ser żółty.
Pierś z kurczaka oczyszczamy, robimy kieszonkę na całej długości, oprószamy z każdej strony solą i pieprzem.
Do kieszonki wkładamy farsz serowo-cebulowy,spinamy wykałaczką albo delikatnie związujemy.
Obtaczamy w mące, a następnie smażymy z każdej strony na odrobinie rozgrzanego oleju.
Podlewamy szklanką bulionu i na wolnym ogniu dusimy do miękkości.
Dodajemy słodką śmietankę i drobno posiekany koperek, gotujemy ok. 3 minuty.
Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
Podajemy gorące!
Smacznego!
DRUKUJ: