Nadzienie do pierogów z dynią i białym serem

Nadzienie do pierogów z dynią i białym serem
przepis:

Nadzienie:

kawałek dyni Hokkaido (ok. 10 dag)

10 dag białego chudego sera

2 łyżki miodu

1 łyżka masła

cukier

0,5 łyżeczki mielonego cynamonu

masło do polania pierogów

2 łyżki orzeszków pistacjowych

Dynię obrać ze skórki, usunąć pestki, opłukać i utrzeć na  grubej tarce jarzynowej.

Na patelni rozgrzać masło i miód, wrzucić dynię i smażyć mieszając ok. 10 min. Dynia powinna odparować wodę.

Usmażoną dynię ostudzić, wymieszać z serem, dodać cynamon i  cukier do smaku.

Gotowym farszem nadziewać pierogi.

Pierogi ugotować w osolonej wodzie.

Na talerzu polać  masłem przesmażonym z posiekanymi orzeszkami pistacjowymi i posypać cukrem.

Zdjęcie - Pierogi z dynią i białym serem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów