Na różowo, czyli malinowa owsianka

Na różowo, czyli malinowa owsianka
Jak widać owsianki zagościły u mnie na dobre. Tutaj z malinkami, które już się pojawiły, ale poza sezonem używam mrożonych i jem tę owsiankę cały rok. Po takim śniadaniu będziecie mieć dużo energii do działania :)
Zdjęcie - Na różowo, czyli malinowa owsianka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki (2 porcje):
- 3/4 szklanki płatków owsianych
- 3/4 szklanki wody/mleka
- 2 łyżki otrąb owsianych
- 1 szklanka malin ( świeżych lub rozmrożonych)
- 1 łyżka cukru brązowego (opcjonalnie)
- orzechy do posypania (opcjonalnie)

Płatki i otręby wrzuć do garnka i zalej wodą. Gotuj, mieszając co jakiś czas, aż płatki 'spuchną'. Dodaj maliny i cukier. Wyłącz gaz i dokładnie wymieszaj. Posyp orzechami, żeby śniadanie było bardziej energetyczne.

Kategorie przepisów