Muszle zapiekane z warzywami
Przechodząc w sklepach obok półek z makaronem zawsze zwracam uwagę na duże muszle. Uwielbiam je nadziewać różnymi farszami i zapiekać w piekarniku. Uznałam, że latem wypadałoby zrobić je z farszem warzywnym. Użyłam tego co miałam w lodówce więc na patelnię powędrowała cebula, cukina i papryka. Wyszła mi fajna, lekka wersja tego dania, które też można przyrządzić z każdym innym farszem.
Składniki:
- pół paczki makaronu duże muszle
- 1 cukinia
- 1 papryka
- 1 cebula
- oliwa
- sól, pieprz
- kawałek żółtego sera
Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Warzywa pokroić w kostkę i usmażyć na patelni. Ugotowane muszle nadziewać warzywnym farszem, układać w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem. Całośc posypać serem i zapiekać w nagrzanym piekarniku aż ser się rozpuści.
Smacznego:)