Mus truskawkowy z białą czekoladą
Owocowe desery nie mają sobie równych. Pyszny mus truskawkowy z białą czekoladą, to oryginalny deser w pucharku.
Orzeźwiający owocowy mus na pewno uswietni nie jedno przyjęcie w ogrodzie.
Polecam ten doskonały przepis na letni mus truskawkowy z białą czekoladą..
Składniki na 3-4 pucharki:
700 g truskawek
2 łyżki soku z cytryny
250 g białej czekolady
12 g żelatyny
450 g kremówki 35%
2 łyżki cukru pudru
listki swieżej mięty
4 kostki białej czekolady do dekoracji
Wykonanie:
Truskawki z sokiem z cytryny zblendować i wymieszać z wczesnie przygotowaną żelatyną.
Czekoladę rozpuscić w kąpieli wodnej i wymieszać z ubitą smietaną i cukrem.
Do pucharków wyłożyć w równych częsciach bitą smietanę z czekoladą.
Odstawić na 1 godzinę do stężenia.
Dodać mus truskawkowy.
Udekorować połówkami truskawek, kostką białej czekolady i listkami mięty.
Schłodzić 2 godziny.
Podawać do kruchych ciasteczek.
Smacznego !