Mus truskawkowy z białą czekoladą

Mus truskawkowy z białą czekoladą
Zdjęcie - Mus truskawkowy z białą czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Owocowe desery nie mają sobie równych. Pyszny mus truskawkowy z białą czekoladą, to oryginalny deser w pucharku.

Orzeźwiający owocowy mus na pewno uswietni nie jedno przyjęcie w ogrodzie.

Polecam ten doskonały przepis na letni mus truskawkowy z białą czekoladą..

Składniki na 3-4 pucharki:

700 g truskawek

2 łyżki soku z cytryny

250 g białej czekolady

12 g żelatyny

450 g kremówki 35%

2 łyżki cukru pudru

listki swieżej mięty

4 kostki białej czekolady do dekoracji

Zdjęcie - Mus truskawkowy z białą czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Wykonanie:

Truskawki z sokiem z cytryny zblendować i wymieszać z wczesnie przygotowaną żelatyną.

Czekoladę rozpuscić w kąpieli wodnej i wymieszać z ubitą smietaną i cukrem.

Do pucharków wyłożyć w równych częsciach bitą smietanę z czekoladą.

Odstawić na 1 godzinę do stężenia.

Dodać mus truskawkowy.

Udekorować połówkami truskawek, kostką białej czekolady i listkami mięty.

Schłodzić 2 godziny.

Podawać do kruchych ciasteczek.

Zdjęcie - Mus truskawkowy z białą czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Smacznego !

Kategorie przepisów