Mus truskawkowy z białą czekoladą
Delikatny, rozpływający się w ustach, puszysty, piankowy deser - mus truskawkowy z biała czekoladą.
Nie za słodki, lekki jak mgiełka, odświeżający, idealny w gorący, letni dzień.
Szczerze polecam, bo sam się zjada;)
Składniki (3-4 porcje):
- 350g truskawek
- 1 tabliczka białej czekolady
- 200ml śmietanki 30%
- kilka listków świeżej mięty
Truskawki zmiksować wraz z miętą.
Czekoladę rozpuścić, wymieszać z truskawkami.
Śmietankę ubić.
Delikatnie połączyć z truskawkami.
Przelać do salaterek.
Schłodzić kilka godzin w lodówce.
Przed podaniem, deser można ozdobić, kawałkami truskawek, tartą czekoladą i listkami świeżej mięty.