Mus truskawkowy z białą czekoladą

Mus truskawkowy z białą czekoladą

Zdjęcie - Mus truskawkowy z białą czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Delikatny, rozpływający się w ustach, puszysty, piankowy deser - mus truskawkowy z biała czekoladą.
Nie za słodki, lekki jak mgiełka, odświeżający, idealny w gorący, letni dzień.

Szczerze polecam, bo sam się zjada;)

Składniki (3-4 porcje):

  • 350g truskawek
  • 1 tabliczka białej czekolady
  • 200ml śmietanki 30%
  • kilka listków świeżej mięty

Truskawki zmiksować wraz z miętą.
Czekoladę rozpuścić, wymieszać z truskawkami.
Śmietankę ubić.
Delikatnie połączyć z truskawkami.
Przelać do salaterek.
Schłodzić kilka godzin w lodówce.
Przed podaniem, deser można ozdobić, kawałkami truskawek, tartą czekoladą i listkami świeżej mięty.

Zdjęcie - Mus truskawkowy z białą czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Mus truskawkowy z białą czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Mus truskawkowy z białą czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Mus truskawkowy z białą czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Mus truskawkowy z białą czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Mus truskawkowy z białą czekoladą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów