Muhammara - pasta z pieczonej papryki i orzechów
SKŁADNIKI:
- 3 czerwone papryki
- 3 ząbki czosnku
- 70 g orzechów włoskich
- 25 g krakersów ( bezglutenowych )
- łyżeczka miodu
- łyżeczka płatkow chili
WYKONANIE:
1. Paprykę umyć, przekroić, usunąć gniazda nasienne. 2. Ułożyć na blaszce, piec w 200 °C ok 20 min aż skórka miejscami z czarnieje. 3. Gorącą paprykę przełożyć do miski, przykryć szczelnie folią spożywczą i zostawić do przestygnięcia. Następnie ściągnąć skórkę. 4. Zmiksować paprykę z orzechami, czosnkiem, pokruszonymi krakaresami, miodem i chili. 5. Podawać jako dip do warzyw lub pastę na kanapki. ZAPRASZAM NA FILM Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube
*Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/