Muffiny z łososiem i szczypiorkiem
Cóż tu zrobić na kolację ? Myślę, że znalazłam odpowiedź na to pytanie :) Polecam, są po prostu pyszne. Przepis znalazłam w sieci.
Składniki na 12 muffinek:
- 300g mąki z proszkiem (lub zwykłej mąki z dodatkiem 2 łyżeczek proszku do pieczenia)
- 80g roztopionego masła
- 1 roztrzepane jajko
- 225 ml mleka
- 30g posiekanego szczypiorku
- 125g wędzonego łososia
Rozgrzej piekarnik do temperatury 200C. Formę na muffiny wyłóż papilotkami.
Posiekaj szczypiorek, pokrój płaty łososia na mniejsze kawałki.Rozpuść masło, dodaj roztrzepane widelcem jajko, wlej mleko wymieszaj wszystkie składniki. Wmieszaj przygotowany wcześniej szczypiorek. Dodaj mąkę połącz wszystkie składniki. Na końcu dodaj kawałki łososia, delikatnie wymieszaj. Łyżkami przełóż do papilotek, wypełnij nie więcej niż do 3/4 wysokości. Piecz około 20 min.Są pyszne na ciepło. Przestudzone można przekroić na pół, jak bułeczki, posmarować masłem nałożyc plasterek pomidora ..... Smacznego :)
Wydrukuj przepis