Mleczny koktajl z kiwi, rukolą, bananem i nasionami chia

Mleczny koktajl z kiwi, rukolą, bananem i nasionami chia

Zdjęcie - Mleczny koktajl z kiwi, rukolą, bananem i nasionami chia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin A i D – dlatego dbając o siebie i aby utrzymać dobry stan zdrowia nie zapominajmy nigdy o tym. Zrównoważona pożywna dieta bogata w te składniki i aktywność fizyczna to priorytet dobrego samopoczucia.

Dzisiejsza moja propozycja może być pomysłem na gęsty pudding lub koktajl, w zależności od ilości użytego mleka. Decyzja należy do Was. To tylko inspiracja, a dodatki można komponować wg własnych upodobań smakowych:-)

Zdjęcie - Mleczny koktajl z kiwi, rukolą, bananem i nasionami chia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:

  • 1 szklanka mleka 2 % tł. (można więcej, jeśli wolimy rzadszy),
  • 2 kiwi,
  • 1 banan,
  • 2 garstki rukoli,
  • 1 łyżka nasion chia.

Przygotowanie:

Nasiona zalać zimnym mlekiem i odstawić na minimum 2 h ( u mnie stały całą noc w lodówce). Zmiksować z pozostałymi składnikami.

Zdjęcie - Mleczny koktajl z kiwi, rukolą, bananem i nasionami chia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

http://www.mamkotanapunkciemleka.pl/zawartosc/blogerzy-odkrywaja-wartosc-mleka

Kategorie przepisów