Miodowe żeberka z musztardą

Miodowe żeberka z musztardą

Zdjęcie - Miodowe żeberka z musztardą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Przepyszną marynatę,  w której upiekłam już chyba wszystkie rodzaje mięs, tym razem wykorzystałam do żeberek. Rzadko je piekę, z wiadomych powodów, ale są takie dobre, że raz na jakiś czas należy się skusić. Wypróbujcie tę marynatę i upieczcie je w niezbyt wysokiej temperaturze. Są rewelacyjne.

Składniki

Instrukcje

 

Do kubka przecisnąć przez praskę czosnek, dodać sól, pieprz i tymianek, wymieszać. Dodać oliwę, miód i musztardę, utrzeć na gładką pastę. Jeżeli jest zbyt gęsta można dodać więcej oliwy. Umyte żeberka umieścić  w rękawie do pieczenia. Zawiązać węzeł z jednej strony, wlać marynatę i zawiązać z drugiej strony. Obrócić rękawem kilka razy, tak aby  dotarła we wszystkie zakamarki. Umieścić żeberka w brytfance i wstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Następnego dnia wstawić do pieca nagrzanego do 150 - 160 stopni. Piec około 90 min.

Smacznego:)

Zdjęcie - Miodowe żeberka z musztardą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów