Mielone z muffinek z chrzanem i pastą wasabi

Mielone z  muffinek  z chrzanem i pastą wasabi

Minced muffins with horseradish and wasabi paste
Zdjęcie - Mielone z  muffinek  z chrzanem i pastą wasabi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Mielone z  muffinek  z chrzanem i pastą wasabi - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

1 kg mięso wieprzowe

2 jajka

1 bułka

1 łyżeczka śmietany

2 cebule

sól

pieprz

majeranek

3 łyżki chrzanu

pasta wasabi

olej

mleko

Wykonanie:

 Chrzan wymieszać z pastą wasabi. Ilość pasty wasabi zależy od nas, jeżeli lubimy bardzo ostre jedzenie , dodajemy jej więcej. Cebule pokroić, przesmażyć na oleju. Bułkę namoczyć w mleku, następnie wycisnąć z nadmiaru mleka. Mięso zmielić, razem z odciśniętą bułką i przesmażoną cebulą. Dodać jajka, doprawić do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Z przygotowanego mięsa uformować kulki. Kulkę rozpłaszczyć , na środek nałożyć chrzan wymieszany z pastą wasabi, brzegi skleić i włożyć do formy do pieczenia muffinek. Nasze "babeczki" nałożyć do 2/3 wysokości. Na koniec wszystkie wyrównać łyżeczką. Piec w piekarniku 30 minut w temperaturze 190 oC. Są bardzo dobre jako ciepła przekąska. Ja podałem z "żagielkiem" z kiszonego ogórka.

Kategorie przepisów