Mazurek serowy na kruchym spodzie babci Izuni

Mazurek serowy na kruchym spodzie babci Izuni
Zdjęcie - Mazurek serowy na kruchym spodzie babci Izuni - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mazurek serowy na kruchym spodzie babci Izuni - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mazurek serowy na kruchym spodzie babci Izuni - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mazurek serowy na kruchym spodzie babci Izuni - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mazurek serowy na kruchym spodzie babci Izuni - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mazurek serowy na kruchym spodzie babci Izuni - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mazurek serowy na kruchym spodzie babci Izuni - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mazurek serowy na kruchym spodzie babci Izuni - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mazurek serowy na kruchym spodzie babci Izuni - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mazurek serowy na kruchym spodzie babci Izuni - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mazurek serowy na kruchym spodzie babci Izuni - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mazurek serowy na kruchym spodzie babci Izuni - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Mazurek serowy na kruchym spodzie babci Izuni - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • margaryna PALMA - 250 g
  • cukier puder - 250 g
  • twaróg - 300 g
  • jajka - 2 zółtka
  • cukier - szczypta
  • wanilia - laska
  • skórka pomarańczowa - garść
  • skórka cytrynowa - garść
  • cytryny - 2-3 szt.
  • rodzynki - garść
Przygotowanie

Margarynę i cukier puder utrzeć. Dodać przekręczony przez maszynkę ser biały, żółtka, cukier, skórki pomarańczową i cytrynową, rodzynki i sok z cytryn. Mieszać wolno. Rozsmarować na upieczonym spodzie na grubość palca.

Wstawić do lodówki. Zrobić na 2 dni przed spożyciem.

Ja zamiast lukru i czekolady dodałam świeże owoce. Ma naprawdę orzeźwiający smak i pysznie smakuje z soczystymi owocami.

Kategorie przepisów