Marchewka z curry, imbirem i żurawiną

Zdjęcie - Marchewka z curry, imbirem i żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 20
  • Czas przygotowania: 5minuty
  • Czas gotowania: 15minuty

Aromatyczna marchewka duszona na maśle z dodatkiem curry, imbiru i żurawiny brzmi dość egzotycznie a pasuje nawet do typowego polskiego schabowego. Ja osobiście mogę ją jeść samą, bez dodatku mięsa ale przygotowałam ją właśnie jako dodatek do obiadu. Jest doskonała.

Składniki Instrukcje

Marchewki obrać, pokroić w cienkie plasterki. Na patelni rozpuścić masło z oliwą, wrzucić marchewkę i smażyć kilka minut. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i starty imbir. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i curry. Smażyć, aż marchewka będzie miękka. Dodać żurawinę i odstawić do wystygnięcia. Dodać sok z cytryny wymieszać i wstawić do lodówki przynajmniej na 1 godzinę.

Smacznego:)

Zdjęcie - Marchewka z curry, imbirem i żurawiną - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów

Podobne przepisy