Makaron z pomidorowym pesto , mozzarellą i kaparami
Danie obiadowe pełne smaku i aromatu. Lekki i zdrowe , polecam .
Spaghetti z pesto z suszonych pomidorów
Składniki:
bazylia świeża
sól morska
pieprz kolorowy
4 łyżki orzeszki pistacjowe
mozzarella
4 łyżki kapary
makaron spaghetti
Orzeszki pistacjowe prażymy na suchej patelni. Następnie miksujemy - rozdrabniamy . Dodajemy do nich pokrojoną świeżą bazylię , ząbki czosnku pomidory suszone z oliwy. Miksujemy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Makron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy po ugotowaniu. Przelewamy zimną wodą. Na dużą patelnie wkładamy makaron dodajemy pesto - mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Na koniec dodajemy duże kawałki mozzarelli i kapary. Lekko mieszamy i nakładamy na talerze.