Makaron z pesto z pieczonej papryki i nerkowców
Zapotrzebowanie na szybkie dania nigdy się nie kończy ;) Takie są oczywiście różne makarony. Ostatnio wypróbowałam wersję z pesto zrobionym z grillowanej papryki, nerkowców i natki pietruszki. To zestawienie sprawdza się doskonale - jest wyraziste, smaczne i do przygotowania w 20 minut.
Makaron z pesto
z pieczonej papryki
i nerkowców
- 150g pieczonej papryki ze słoika
- mały pęczek natki pietruszki
- 40g nerkowców
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka oliwy
- 2 łyżki startego twardego sera
- sól, pieprz
- 160g pełnoziarnistego makaronu farfalle
1) W blenderze zmiksować paprykę, większość natki pietruszki, nerkowce, czosnek, oliwę i ser.
2) Doprawić i dodać do odcedzonego makaronu, przełożonego z powrotem do garnka.
3) Podgrzewać przez minutę i podawać posypane posiekaną resztą natki pietruszki.
Czas przygotowania: 20 minut
Liczba porcji: 2
Kaloryczność jednej porcji: 530 kcal