Makaron z łososiem, gorgonzolą i rukolą
Błyskawiczny przepis na sycący obiad do zrobienia dosłownie w 15 minut. Łatwy do zrobienia i jednocześnie wykwintny :) W zasadzie dla mnie był to obiad przypadkowo resztkowy – miałam paczkę łososia, napoczętą gorgonzolę i resztkę rukoli. I oczywiście makaron. A makaron, jak wiadomo, jest dobry na wszystko ;) Z pewnością będę wracać do tego przepisu.
MAKARON Z ŁOSOSIEM, GORGONZOLĄ I RUKOLĄ
(2 porcje)
200g makaronu (u mnie penne),
100g wędzonego łososia,
100g gorgonzoli,
½ szklanki śmietanki 30%,
garść rukoli,
pieprz
Makaron ugotować al dente wg przepisu na opakowaniu. Na patelni podgrzać śmietankę, dodać ser gorgonzola i mieszać, aż się rozpuści, a sos zagotuje. Dodać pokrojonego na kawałki wędzonego łososia i doprawić pieprzem do smaku. Dodać odcedzony makaron i rukolę. Dokładnie wymieszać i od razu podawać.