Makaron z czosnkiem, papryczką i pomidorkami cherry
Makaron z czosnkiem, papryczką i pomidorkami cherry
Dzisiejszy przepis to luźna inspiracja włoską pastą aglio, olio, peperoncino e pomodorini. A przy okazji dowód na to,że nawet mając bardzo mało czasu można przygotować pyszny obiad czyli makaron z czosnkiem, papryczką i pomidorkami cherry.
Składniki- Makaron - 200 g
- Czosnek - 2 ząbki
- Ostra papryczka - do smaku
- Pomidorki cherry - 10 szt
- Olej Kujawski z czosnkiem,bazylią i pomidorami - 4 łyżki
- Sól - do smaku
- Pieprz - do smaku
Makaron gotujemy al dente.
Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojony w cienkie plasterki czosnek. Smażymy mieszając, aż lekko zbrązowieje. Wrzucamy pokrojone na połówki pomidorki. Smażymy, mieszając, około 30 sekund do minuty.
Wrzucamy ugotowany makaron, mieszamy, podajemy.
Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Kujawski ze Smakiem”, pod patronatem serwisu ZPierwszegoTloczenia.pl, którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent linii Kujawski ze Smakiem.