Łosoś w papilotach z cytryną i tymiankiem

Łosoś w papilotach z cytryną i tymiankiem
Zdjęcie - Łosoś w papilotach z cytryną i tymiankiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Łosoś w papilotach z cytryną i tymiankiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Łosoś w papilotach z cytryną i tymiankiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Łosoś w papilotach z cytryną i tymiankiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Łosoś w papilotach z cytryną i tymiankiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Składniki
  • ok. 800 g łososia bez skóry
  • 80 ml oleju Oliwier z oliwą z oliwek
  • 4 arkusze pergaminu
  • 1 cytryna
  • 1 pęczek tymianku
  • sól
  • biały pieprz
Przygotowanie

Łososia dzielimy na kawałki i układamy na arkuszach pergaminu.

Cytrynę kroimy na cząstki lub plasterki i układamy na rybie.

Na łososiu układamy gałązki tymianku. Całość skrapiamy Oliwierem i oprószamy solą i białym pieprzem.

Rybę zawijamy szczelnie w pergamin i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180ºC. Pieczemy około 20 minut.

Podajemy.


Przepis pochodzi z www.osmykolorteczy.pl 

Kategorie przepisów