Lody truskawkowe z arbuzem i czekoladą
Prawdziwa uczta dla wielbicieli domowych lodów owocowych, których nigdy nie jest dość. A wiadomo, że smakują najlepiej przyrządzone domowymi sposobami bez potrzeby użycia maszynki do lodów.
Dzieci są zachwycone, a dorośli zawsze mogą się ochłodzić w upalne dni. I choć lato już u schyłku, to jednak upały jeszcze dają się we znaki, więc dla ochłody polecam wyjątkowo pyszne lody truskawkowe z dodatkiem arbuza i czekolady, kolor bardziej intensywny i lepszy smak.
Składniki:
- 450 g mrożonych truskawek
- 300 g arbuza
- 180 g jogurtu naturalnego
- 125 ml mleka kokosowego
- 3 łyżki drobnego cukru
- 50 g gorzkiej czekolady
Wykonanie:
- Jest banalnie proste – wszystkie składniki zmiksować.
- Dodać drobno startą czekoladę i wymieszać.
- Mieszaninę przelać do pojemnika plastikowego, przykryć.
- Wstawić do zamrażarki na 4 godziny.
- Podawać w pucharku z listkami świeżej mięty.
Smacznego ?