Lody orzechowe - vege, lactose free, gluten free, low fodmap

Lody orzechowe - vege, lactose free, gluten free, low fodmap
Pyszne, sycące lody idealne dla wegan, osób na diecie bezlaktozowej, bezglutenowej oraz LOW FODMAP (czym jest dieta FODMAP przeczytasz TUTAJ). Zapraszam do przygotowań!

Zdjęcie - Lody orzechowe - vege, lactose free, gluten free, LOW FODMAP - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki (5 małych porcji): 3 banany
2 łyżki masła orzechowego*
garść orzechów (u mnie włoskie i kilka migdałów)

CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MIN +mrożenie
POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY


* Dieta FODMAP: przed zakupem sprawdź, czy masło nie zawiera niedozwolonych składników, m.in. syropów słodzących i inuliny

Przygotowanie: Orzechy drobno siekamy, przesypujemy do miski. W misie blendera umieszczamy banany i masło orzechowe, miksujemy na gładką masę, przelewamy do orzechów i dokładnie mieszamy. Tak przygotowaną masę przekładamy do pojemniczka lub foremek i wkładamy do zamrażarki na kilka godzin. Gotowe! :)

Zdjęcie - Lody orzechowe - vege, lactose free, gluten free, LOW FODMAP - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów