Lody dyniowe ze skórką pomarańczową

Lody dyniowe ze skórką pomarańczową

Zdjęcie - Lody dyniowe ze skórką pomarańczową - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Dynie jak ja je kocham :-) dlatego postanowiłam sobie przypomnieć jej smak :-) robiąc właśnie takie lody, a odkąd rok temu kupiłam maszynkę do lodów mój zamrażalnik praktycznie się z nią nie rozstaje ... Lody są kremowe z kawałkami skórki pomarańczowej oraz mają korzenny aromat - polecam.

  • 1 szklanka musu dyniowego
  • 1 pomarańcza ( sok+ skóra)
  • 500 g twarogu trzykrotnie mielonego
  • 2 łyżeczki przypraw korzennych
  • 1/2 szklanki śmietany kremówki
  •  4 żółtka
  • 3 łyżki cukru pudru

Twaróg utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami na puszek.  Następnie dodajemy mus dyniowy, śmietanę oraz przyprawę korzenną ,zeskrobaną skórę z pomarańczy i wyciśnięty sok. Całość zmiksować do połączenia się składników. Masę dyniową wstawić do lodówki na całą noc by porządnie się schłodziło. Następnie postępować według instrukcji maszynki do lodów.

Smacznego

Wydrukuj przepis

Zdjęcie - Lody dyniowe ze skórką pomarańczową - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Lody dyniowe ze skórką pomarańczową - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów