Lody czekoladowo-fistaszkowe
Kolejny przepis na czteroskładnikowe lody (po kasztanowych) bez użycia maszynki. I to jeszcze pyszniejsze od poprzednich. Nie ma upałów, ale lody można przecież jeść zawsze. Poza tym z podanych składników wychodzi ich naprawdę sporo, więc do poprawy pogody starczy. Albo i nie ;) Są wyjątkowo wciągające, bogate w smaku i gęste. Musicie wypróbować.
Lody czekoladowo-fistaszkowe
- 1 puszka słodzonego mleka zagęszczonego (400g)
- 1/2 szklanki kakao
- 1/2 szklanki masła orzechowego (100g)
- 500ml śmietany 30%
1) Zmiksować słodzone mleko skondensowane, kakao i masło orzechowe.
2) Ubić śmietanę i krótko zmiksować z resztą.
3) Przelać do pojemnika i włożyć do zamrażalnika.
Czas przygotowania: 5 minut + mrożenie
Składniki na ok. 1,1 l lodów