Lekka kapustka z indykiem i suszonymi pomidorami
Przystawka, lekki obiad lub kolacja wyrób należy do Was:)
Lekka kapustka z indykiem i suszonymi pomidorami
składniki
1/3 głowy kapusta biała,
1 szt marchewka,
1 cebula,
2 szt liście laurowe
4 kulki pieprzu
5 szt suszone pomidory,
1 łyżeczka olej,
pieprz kolorowy ziarnisty
20 dag Indyk,
uniwersalna przyprawa Vegeta Podravka
Kawałek dowolnego mięsa z indyka gotujemy w wodzie z przyprawą uniwersalną. Kapustę białą kroimy w paseczki marchewkę ścieramy na tarce , gotujemy z liściem laurowym i kulkami pieprzu. Ugotowana kapustę odsączamy. Mięso kroimy w kawałki. Cebulę kroimy w piórka . Na patelni na oleju podsmażamy pokrojone mięso z cebulą. Po kilku minutach dodajemy odcedzoną kapustę i pomidory. Dusimy razem. Doprawiamy pieprzem i przyprawą uniwersalna do smaku.