Kurczak ze szpinakiem i ricottą

Kurczak ze szpinakiem i ricottą

Zdjęcie - Kurczak ze szpinakiem i ricottą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Bardzo lekka, dietetyczna i przepyszna potrawa. Kurczak dzięki gotwaniu na parze jest wilgotny i soczysty, a szpinak z ricottą to połączenie doskonałe! Gorąco polecam!

SKŁADNIKI:

2 duże piersi z kurczaka,

150 g świeżego szpinaku,

60 g ricotty,

sól,

pieprz,

czosnekł,

yżka oliwy.

Piersi kurczaka umyć osuszyć i naciąć wzdłuż tworząc z mięsa kotlecik w kształcie serca. Lekko rozbić. Posypać solą i pieprzem.Na patalni rozgrzać oliwę i wrzucić szpinak. Poddusić kilka minut, doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z ognia. Do szpinaku dodać ricottę i dokładnie wymieszać. Masę szpinakową nałożyć na środek kotletów, dokładnie złożyć i spiąć wykałaczkami. Przygotowane roladki gotować na parze około 20-25 minut. SMACZNEGO! Zdjęcie - Kurczak ze szpinakiem i ricottą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepis dołączam do konkursu Mistrzowie Patelni w kategorii Vivat ser! Zdjęcie - Kurczak ze szpinakiem i ricottą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami pf button both Kurczak ze szpinakiem i ricottą

Kategorie przepisów