Kurczak zapiekany z fasolką szparagową
            
                    Tak przygotowaną pierś kurczaka, można przygotować dla gości, lub na domowy obiad. Pierś kurczaka obsmażam w ziołach,  pokrojoną zawijam w plasterek szynki, lub boczku i krótko zapiekam z fasolką szparagową. Boczek, lub szynkę kupuję gotową, pokrojoną w plasterki, ponieważ tylko takie są odpowiednio cienko pokrojone. Zapiekamy tuż przed podaniem, ja chcąc zrobić zdjęcia w dobrym świetle, zapiekałam dwa razy, wcześniej do zdjęć i  później na kolację, okazały się za mocno wysuszone. Takie mini roladki można również ,krótko podpiec na grillu i podać z surówką. Bardzo polecam 
		
		
			
				
			
			
				
			
		
                
                
			
			
				
			
- 3 filety z kurczaka
 - 6 plasterków cienko pokrojonego boczku lub szynki parmeńskiej
 - 400 g fasolki szparagowej
 - 3 cebulki szalotki pokrojone wzdłuż na mniejsze kawałki
 - łyżka papryki ostrej
 - łyżka suszonej pietruszki
 - łyżka suszonej bazylii
 - łyżeczka soli morskiej
 - 5 dkg. drobno startego sera żółtego
 - olej roślinny do smażenia
 

