Kurczak z grilla, gazpacho z arbuza i warzyw

Kurczak z grilla, gazpacho z arbuza i warzyw

Zdjęcie - Kurczak z grilla, gazpacho z arbuza i warzyw - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kurczak z grilla, gazpacho z arbuza i warzyw - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Kurczak z grilla, gazpacho z arbuza i warzyw - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki

  • 2 piersi z kurczaka
  • Świeży tymianek
  • Sól, pieprz
  • Olej Kujawski 3 Ziarna
  • 1 kg arbuza
  • Pęczek rzodkiewki
  • 2 dojrzałe awokado
  • Ogórek zielony
  • Papryka chilli
  • Świeża kolendra
  • Sok z cytryny
  • Olej Kujawski z bazylią
  • Sól, cukier do smaku

Przygotowanie

Arbuza zmiksuj, pozostawiając ćwiartkę do pokrojenia w kostkę. Do zmiksowanego arbuza dodaj pokrojone warzywa, listki kolendry, sok z cytryny, olej Kujawski z bazylią. Dopraw solą, cukrem do smaku. Wymieszaj i odstaw do lodówki.

 

Olej Kujawski 3 Ziarna połącz z solą, pieprzem i świeżym tymiankiem. W takiej marynacie umieść piersi kurczaka i odstaw na godzinę. Grilluj kurczaka z każdej strony na złoty kolor.

 

Na talerzu podaj gazpacho z kawałkami grillowanego kurczaka. Smacznego.

 

 

Produkcja: Kuchnia+

 

Kategorie przepisów