Kurczak z grilla, gazpacho z arbuza i warzyw
Składniki
- 2 piersi z kurczaka
- Świeży tymianek
- Sól, pieprz
- Olej Kujawski 3 Ziarna
- 1 kg arbuza
- Pęczek rzodkiewki
- 2 dojrzałe awokado
- Ogórek zielony
- Papryka chilli
- Świeża kolendra
- Sok z cytryny
- Olej Kujawski z bazylią
- Sól, cukier do smaku
Przygotowanie
Arbuza zmiksuj, pozostawiając ćwiartkę do pokrojenia w kostkę. Do zmiksowanego arbuza dodaj pokrojone warzywa, listki kolendry, sok z cytryny, olej Kujawski z bazylią. Dopraw solą, cukrem do smaku. Wymieszaj i odstaw do lodówki.
Olej Kujawski 3 Ziarna połącz z solą, pieprzem i świeżym tymiankiem. W takiej marynacie umieść piersi kurczaka i odstaw na godzinę. Grilluj kurczaka z każdej strony na złoty kolor.
Na talerzu podaj gazpacho z kawałkami grillowanego kurczaka. Smacznego.
Produkcja: Kuchnia+