Kremowy pasztet z wędzonej makreli

Kremowy pasztet z wędzonej makreli
Zdjęcie - Kremowy pasztet z wedzonej makreli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Makrela,niewielka ryba o smacznym i tlustym miesie,szczegolnie wedzona cieszy sie w Polsce najwiekszym powodzeniem.Nic dziwnego,mozna z niej przygotowac na wiele sposobow pyszne pasty do kanapek.Dzsiejsza jest idealnie kremowa.Jesli tylko lubicie wedzona makrele,ten pasztet bedzie z pewnoscia Wam smakowal.Do tego swiezy domowy chleb i...wlasciwie pasuje do niego wszystko co tylko lubicie.Swienie smakuje z truskawkami i roszponka.

Skladniki:
Zdjęcie - Kremowy pasztet z wedzonej makreli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
2 wedzone makrele (400-450g)
200 g twarozku
2 lyzki sosu sojowego
2 lyzki soku z jablek
pieprz z mlynka
kapary-opcjonalnie
szczypiorek

WYKONANIE:
  • rybe obrac ze skory i osci.Dodac twarozek,sos sojowy,sok z jablek.Zblendowac na gladki krem
  • posiekac szczypiorek,dodac do pasztetu
  • przed podaniem schlodzic w lodowce.Przybrac kaparami
    UWAGI: jesli nie liczycie kalorii czesc serka mozna zastapic stopionym maslem.Pasztet bedzie mial bardziej stala konsystencje

    ZYCZE SMACZNEGO !

    Zdjęcie - Kremowy pasztet z wedzonej makreli - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

    Kategorie przepisów