Kremowy pasztet z wędzonej makreli
Makrela,niewielka ryba o smacznym i tlustym miesie,szczegolnie wedzona cieszy sie w Polsce najwiekszym powodzeniem.Nic dziwnego,mozna z niej przygotowac na wiele sposobow pyszne pasty do kanapek.Dzsiejsza jest idealnie kremowa.Jesli tylko lubicie wedzona makrele,ten pasztet bedzie z pewnoscia Wam smakowal.Do tego swiezy domowy chleb i...wlasciwie pasuje do niego wszystko co tylko lubicie.Swienie smakuje z truskawkami i roszponka.
Skladniki:
2 wedzone makrele (400-450g)
200 g twarozku
2 lyzki sosu sojowego
2 lyzki soku z jablek
pieprz z mlynka
kapary-opcjonalnie
szczypiorek
WYKONANIE:
ZYCZE SMACZNEGO !
Skladniki:
2 wedzone makrele (400-450g)
200 g twarozku
2 lyzki sosu sojowego
2 lyzki soku z jablek
pieprz z mlynka
kapary-opcjonalnie
szczypiorek
WYKONANIE:
- rybe obrac ze skory i osci.Dodac twarozek,sos sojowy,sok z jablek.Zblendowac na gladki krem
- posiekac szczypiorek,dodac do pasztetu
- przed podaniem schlodzic w lodowce.Przybrac kaparami
ZYCZE SMACZNEGO !