Krem z zielonego groszku i awokado

Krem z zielonego groszku i awokado

Przepyszna kremowa zupa z zielonego groszku i awokado ze świeżymi ziołami to fantastyczny pomysł na świąteczny obiad. Wiosenny i soczysty kolor zupy doskonale komponuje się na wielkanocnym stole. Przygotujcie zupę w dniu podania, aby nie zmieniła koloru. Smacznego!

Zdjęcie - Krem z zielonego groszku i awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krem z zielonego groszku i awokado składniki:
  • 500 ml bulionu warzywnego lub mięsnego (najlepiej domowy bulion)
  • 500 g groszku świeżego lub mrożonego
  • 2 gałązki posiekanej pietruszki
  • 2 gałązki świeżej mięty
  • 1 dojrzałe awokado
  • 100ml kremówki
  • gałka muszkatołowa
  • sól i pieprz
przygotowanie:

Do gotującego się bulionu wrzucam groszek. Gotuję ok. 10-12 minut. Odstawiam zupę do ostygnięcia. Dorzucam obrane awokado, pietruszkę i miętę. Miksuję, aż zupa zrobi się gładka.

Dodaję śmietankę, gałkę, sól i pieprz, zagotowuję. Podaję z groszkiem, ziołami i śmietanką.

Zdjęcie - Krem z zielonego groszku i awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami



Zdjęcie - Krem z zielonego groszku i awokado - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów