Kotlety z czerwonej fasoli i tofu

Kotlety z czerwonej fasoli i tofu
Zdjęcie - Kotlety z czerwonej fasoli i tofu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Kotlety z czerwonej fasoli i tofu

PrzezVes, 5 lutego 2013

Zdjęcie - Kotlety z czerwonej fasoli i tofu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Dzisiaj pyszne kotleciki. Bez mięsa, z fajną teksturą i dymną nutką. Robi się je dosłownie moment :)

W roli głównej kotlety z czerwonej fasoli i tofu.

SkładnikiSposób przygotowania

Zdjęcie - Kotlety z czerwonej fasoli i tofu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Prościej się nie da. Fasolę, tofu, cebulę, czosnek, pestki, Kujawski z pomidorami,czosnkiem i bazylią oraz natkę wrzucamy do blendera, mielimy na dość gładką masę. Dodajemy jajko, mieszamy. Zagęszczamy tartą bułką tak,żeby dało się formować kotlety. Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni (góra-dół).

Zdjęcie - Kotlety z czerwonej fasoli i tofu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kotlety formujemy wilgotną dłonią i układamy na wyłożonej folią aluminiową lub papierem do pieczenia blaszce. Pieczemy ok. 20 minut. Zdjęcie - Kotlety z czerwonej fasoli i tofu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Podajemy z ulubionymi dodatkami. U mnie to sałatka z sałaty lodowej, pomidorków, kiełków, sera, papryki i kapki Kujawskiego z czosnkiem i bazylią.

Przepis bierze udział w zabawie kulinarnej “Kujawski ze Smakiem”, pod patronatem serwisu ZPierwszegoTloczenia.pl, którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent linii Kujawski ze Smakiem. Zdjęcie - Kotlety z czerwonej fasoli i tofu - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Print Friendly

Kategorie przepisów