Kotlety z ciecierzycy i kukurydzy
przepis:
200 g ugotowanej ciecierzycy
200 g ugotowanej kukurydzy
1 jajko
2-3 łyżki bułki tartej
0,5 pęczka szczypiorku
sól, pieprz
Ciecierzycę podusić widelcem.
Kukurydzę rozdrobnić w melakserze.
Ciecierzycę, kukurydzę ,jajko i bułkę tartą wymieszać, dodać pokrojony szczypiorek.
Z masy uformować kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej.
Kotleciki usmażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.
200 g ugotowanej kukurydzy
1 jajko
2-3 łyżki bułki tartej
0,5 pęczka szczypiorku
sól, pieprz
Ciecierzycę podusić widelcem.
Kukurydzę rozdrobnić w melakserze.
Ciecierzycę, kukurydzę ,jajko i bułkę tartą wymieszać, dodać pokrojony szczypiorek.
Z masy uformować kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej.
Kotleciki usmażyć na złoty kolor z obu stron na rozgrzanym oleju.