Kotleciki z kapusty włoskiej
Kotleciki z kapusty włoskiej z dodatkiem pieczarek i żółtego sera, taka odskocznia od tradycyjnych mielonych kotletów - polecam
Na 12 kotlecików
- 1/2 dużej kapusty włoskiej
- 500 g pieczarek
- 1 por (biała część ) lub mała cebulka
- 1 jajko
- 3 łyżki bułki tartej
- 100 g żółtego sera - startego
Kapustę ugotować na parze, pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o grubszych oczkach, usmażyć bez soli i mieszania - wystudzić. Następnie ugotowaną kapustę zetrzeć na tarce o grubszych oczkach połączyć z pieczarkami. Por pokroić drobniej i podsmażyć na minimalnej ilości oliwy, wystudzone dodać do kapusty. Przyprawić solą i pieprzem dodajemy resztę składników i mieszamy, formować małe kotleciki - obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju z obu stron na rumiano.
Smacznego