Kotleciki z kapusty włoskiej

Kotleciki z kapusty włoskiej

Zdjęcie - Kotleciki z kapusty włoskiej   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Kotleciki z kapusty włoskiej z dodatkiem pieczarek i żółtego sera, taka odskocznia od tradycyjnych mielonych kotletów - polecam


Na 12 kotlecików

  • 1/2 dużej kapusty włoskiej
  • 500 g pieczarek
  • 1 por (biała część ) lub mała cebulka
  • 1 jajko
  • 3 łyżki bułki tartej
  • 100 g żółtego sera - startego

 

Kapustę ugotować na parze, pieczarki oczyścić i zetrzeć na tarce o grubszych oczkach, usmażyć bez soli i mieszania - wystudzić. Następnie ugotowaną kapustę zetrzeć na tarce o grubszych oczkach połączyć z pieczarkami. Por pokroić drobniej i podsmażyć na minimalnej ilości oliwy, wystudzone dodać do kapusty. Przyprawić solą i pieprzem dodajemy resztę składników i mieszamy, formować małe kotleciki - obtaczać w bułce tartej i smażyć na gorącym oleju z obu stron na rumiano.

 

Smacznego

 

Wydrukuj przepis

 

 

Zdjęcie - Kotleciki z kapusty włoskiej   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów