Kotleciki jajeczne z suszonymi pomidorami i koperkiem
Ostatnio moje dziecko polubiło kotleciki pod każdą postacią. Były już z kurczaka, teraz zrobiłam z jajek, dodałam nasze ulubione suszone pomidory, koperek, kurkumę i mozzarellę. Kotleciki pyszne, pomidory można zastąpić czym tylko się chce i zrobić pod siebie :-). Z przepisu wychodzi około 10 sztuk. Miłego dnia :-)
Składniki:
- 5 ugotowanych jajek L
- 1 jajko surowe
- koperek
- 8 suszonych pomidorów
- 1/2 łyżeczki soli
- pieprz
- kurkuma
- 3 łyżki bułki tartej+ 2 do panierowania
- garść startej mozzarelli
- masło klarowane
1. 5 jajek gotujemy na twardo, obieramy, kroimy na drobno. Dajemy do miski.
2. Dodajemy bułkę tartą, pokrojone suszone pomidory, sól, pieprz, kurkumę, startą mozzarellę, surowe jako, koperek. Całość mieszamy, nabieramy porcję i w rękach formujemy kotleciki, obtaczamy w bułce tartej.
3. Na patelni rozgrzewamy masło, kładziemy na rozgrzane kotlety i smażymy z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami (pieczonymi ziemniaczkami, kaszą, sałatą). Smacznego :-)