Koperkowo-miętowa sałatka z pęczaku

Koperkowo-miętowa sałatka z pęczaku
Zdjęcie - Koperkowo-miętowa sałatka z pęczaku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 40
  • Czas przygotowania: 20minuty
  • Czas gotowania: 20minuty

Bardzo dobra sałatka z pęczaku z  orzeźwiającym dipem. Smaki, które się tu przenikają sprawiają, że sałatka się wyróżnia, chce się sięgnąć po jeszcze i co najważniejsze nie zapycha. Pierwszy raz jadłam ja u koleżanki na imieninach, od tamtej pory robię ją dla swoich gości.

Składniki Instrukcje

Wszystkie składniki sosu zmiksować, odstawić.

Na patelni rozgrzać oliwę, dodac posiekaną cebulę, przesmażyć. Wsypać pęczak, przemieszać, chwilę smażyć. Wlać bulion, ew. wodę i dusić ok. 30 min, aż płyn wyparuje a pęczak będzie miękki. Odcedzić na sicie.

Marchewki obrać, pokroić w cienkie paski, fetę pokruszyć. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy, wrzucić groszek cukrowy i podsmażyć chwilę na dużym ogniu, groszek, powinien być cały czas chrupiący.

W misce umieścić kaszę, marchewkę, groszek, fetę. Dodać dressing miętowo-koperkowy i dokładnie wymieszać. Odstawić do lodówki na min. 2 godziny.

Smacznego:)

Zdjęcie - Koperkowo-miętowa sałatka z pęczaku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów