Kompot rabarbarowy ze świeżą miętą

Kompot rabarbarowy ze świeżą miętą

Zdjęcie - Kompot rabarbarowy ze świeżą miętą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Aromatyczny, pachnący, orzeźwiający, letni, kompot z rabarbaru, wzbogacony odrobiną świeżej mięty.

Idealny napój na pierwsze, letnie pragnienie;)

Składniki:

  • 500g rabarbaru
  • garść świeżej mięty
  • cukier/ słodzik (ilość wedle uznania)
  • 1l wody

Rabarbar obrać, pokroić na mniejsze kawałki.
Zalać wodą.
Zagotować.
Kompot gotować kilka, kilkanaście minut, do miękkości rabarbaru.
Kompot przecedzić.
Dosłodzić do smaku.
Przestudzić.
Dodać świeżą miętę.
Kompot schłodzić w lodówce.

Zdjęcie - Kompot rabarbarowy ze świeżą miętą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Kompot rabarbarowy ze świeżą miętą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Kompot rabarbarowy ze świeżą miętą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Kompot rabarbarowy ze świeżą miętą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Kompot rabarbarowy ze świeżą miętą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Zdjęcie - Kompot rabarbarowy ze świeżą miętą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów