Koktajl "czekoladowy" z awokado
Nazywam go "koktajlem szczęścia". Powodów jest kilka, ale najważniejszy to chyba ten, że świetnie zastępuje słodycze, wtedy, gdy ochota na nie jest przeogromna. Słodki ale bez cukru, czekoladowy, ale bez czekolady !
Dodaje energii, zapewnia dobry humor i ławo się go przygotowuje.
Jeśli doskwiera Ci zniechęcenie i brak sił - zmiksuje raz dwa, pij i ciesz się słonecznym dniem.
Składniki:
- 1/2 awokado
- 1 mały banan
- 2 łyżeczki ciemnego kakao
- 200-250 ml napoju roślinnego ( u mnie ryżowo-migdałowy )
Wykonanie:
Awokado i banana obrać ze skóry, pokroić w kawałki i umieścić w kielichu blendera. Dodać kakao, wlać napój ryżowy.
Całość zmiksować.
Jeśli nie masz blendera kielichowego, składniki umieść w wysokim naczyniu i zmiksuj blenderem ręcznym.
Koktajl wypić jak najszybciej po przyrządzeniu.
Smacznego !