Kluseczki z białego sera i szpinaku

Kluseczki z białego sera i szpinaku
przepis:

250 g białego sera

150 g mrożonego szpinaku

1 ugotowany ziemniak

3 czubate łyżki mąki

1 jajko

sól, pieprz, gałka muszkatołowa

2 łyżki utartego sera grana padano lub parmezanu

2 łyżki masła

Szpinak rozmrozić, zagotować aby odparować nadmiar wody.

Ser rozgnieść dokładnie razem z ziemniakiem i ostudzonym szpinakiem.

Do masy dodać jajko, mąkę, sól, pieprz i utartą gałkę muszkatołową.

W garnku zagotować wodę z dodatkiem soli.

Na wrzątek kłaść łyżką kluski i gotować 5 min.

Gotowe kluski wyjąć łyżką cedzakową z wody, na talerzu polać je zrumienionym masłem i posypać tartym serem.

Zdjęcie - Kluseczki z białego sera i szpinaku - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów