Kasza jaglana na słodko z orzechami
Dla tych co lubią chrupać ... Niewiele trzeba aby zjeść coś: zdrowego, pysznego,szybkiego w przygotowaniu. Jedynie 12 minut i kasza jaglana, owoc granatu, orzechy włoskie, miód i mięta.Ja gotuję dużą michę kaszy, bo jest pyszna w tym słodkim podaniu.
2 szklanki kaszy jaglanej
2 granaty lub jeden ale duży
2 garście orzechów włoskich
2 łyżki miodu lub syropu klonowego
trochę mięty lub melisy
a dla rozpusty łyżka masła klarowanego
Kaszę ugotować w sporej ilości wody alby ugotowała się na sypko.Odcedzić i przepłukać.
Orzechy posiekać i uprażyć, na gorąca patelnię po zdjęciu z ognia dodać miód i opcjonalnie masło (u mnie go nie było, ale dałabym jakbym miała).
Kaszę przesypać do miski, wlać
orzechy z miodem, wymieszać. Dodać granat i miętę.